Föreläsningar

Föreläsaren.

Då en fysisk föreläsning ställdes in pga. Covid-19 så genomförde jag min allra första föreläsning via Zoom. Jag skulle agera ersättande aktivitet för inställd resa till Auschwitz-Birkenau så det var stora skor att fylla. Det gick iallafall långt över förväntan hos både mig, elever & skolpersonal.  Även en journalist från DT närvarade och skrev en bejublad artikel som ni kan se nedan.

Emellanåt så har jag föreläst med Förintelseöverlevaren Emerich Roth vilket är en lyckad symbolisk konstellation mellan historia & samtid. Vi kompletterar varandra perfekt på alla sätt i våra framträdanden på olika platser. Nu har Emerich skurit ner på sina uppdrag av varierande orsaker så om vi kommer framträda tillsammans igen får tiden utvisa, men omständigheter eventuellt rörande hans hälsa eller annat tas det största hänsyn till först. Hans önskan är att jag ska fortsätta på egen hand då tillfälle bjuds att föreläsa då hans uppfattning är att jag är den mest lämpade och bäste "värsting" som han haft med sig på sina framträdanden genom åren.


Med tusentals bejublade och uppskattade föreläsningar bakom mig från norr till söder och det flesta orter däremellan så kommer jag fortsätta med dessa då jag anser att det behövs mer än nånsin idag. Elever, lärare, rektorer, kuratorer och andra åhörare har varit långt mer än nöjda med min insats. Jag har min bakgrund i nynazismen och jag berättar utförligt om livet ända sen min födsel fram tills jag står där på plats för föreläsningen. Min ambition med föreläsningen är att vara så öppen och utförlig som möjligt. Under föreläsningens gång så visar jag även upp olika saker på en PowerPoint och förklarar saker rörandes dessa.

Har även en gedigen erfarenhet från olika saker rörandes dels extremism & gäng tack vare fortbildningar på Fryshuset och projektet EXIT där jag arbetade i många år med avhoppare, klienter, föreläsningar, moderator, föräldragrupper och annat rörandes dessa saker. Så jag är ganska flexibel i de uppdrag jag anlitas till vilka jag givetvis ämnar utföra efter bästa förmåga. I rådande stund med pandemi så kommer jag dels för egen del men även av hänsyn till andra vara  ytterst noggrann med föreskrifter rörandes Covid-19 då hälsan hos oss alla skall prioriteras. 


Ett berömmande mail värmde härligt i den sporadiska kylan. Jag tackar Sammilsdalsskolan och dess elever, personal och föräldrar.

Denna möjlighet att göra föreläsningar via Zoom var lite nervöst men med övning på alla funktionerna med en kunnig lärare vad beträffar PowerPoint med mera gör att jag är redo att börja föreläsa via Zoom sålänge denna pandemi är utom full kontroll. Då jag har tillgång till bra belysning,, kamera, mikrofoner/mygga och övrigt användbart via min filmförening så gick det alldeles strålande utmärkt. Framåt kommer jag helst föreläsa på detta sätt främst av hälsoskäl både hos mig och andra. 


I samarbete med den välrenommerade forskaren Christer Mattsson på Segerstedtinstitutet/Göteborgs Universitet så medverkade jag i denna bok "Den Hatfulle Andre" som ger en unik inblick i olika händelser, tankemönster och liknande rörande nazism, men kan även tillämpas på andra typer av extremism. Den kan beställas om du klickar HÄR.Kontakta gärna mig via formuläret på första sidan med din förfrågan eller för övrig information.

Svar kommer inom 24 timmar. 


Adress nedan direkt för exempelvis mailklienter i telefonen: 

info@johnnypuma.se